Стало відомо, як евакуювали дітей з півночі Криму / Facebook - Ruslan Wolf

Після викиду шкідливих речовин з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан» дітей з окупованого Армянська вивозили у поспіху, на збори дали не більше години.

Про це журналістам «Крим.Реалії» розповіла мешканка Армянська Галина.

Читайте такожКлімкін: російські окупанти принесли в Крим екологічні катастрофи

«Молодший син, якому 10 років, повідомив по мобільному, що одразу після п'ятого уроку їх відправили додому готуватись до від'їзду. На збори дали годину. А потім десь дві години вони чекали на автобус біля школи. Чоловік теж нічим не міг йому допомогти, бо перебував на зміні, на «Титані». Що, не можна заздалегідь підготуватися до цієї евакуації, адже про викид всі знали ще 24 серпня?», – розповіла жінка.

За словами місцевої жительки, усю школу молодшого сина повинні розмістити в одному з дитячих таборів окупованої Євпаторії. Інші школи відправлять в аналогічні заклади в селі Піщане Бахчисарайського району.

Всього в Армянську шість середніх шкіл, де навчаються діти з міста, а також довколишніх сіл – Перекопу, Волошина і Суворова.

Напередодні, 4 вересня, почалася евакуація дітей з Армянська до санаторіїв Криму. За даними підконтрольного окупантам Мінздоров`я Криму, з Армянська готові евакуювати 2,3 тис дітей. Скільки часу діти перебуватимуть у таборах і чи буде там проходити навчання поки невідомо.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 23 на 24 серпня на півночі Криму стався викид невідомої речовини. Постраждали жителі Армянська та села Перекоп – в їх будинках та квартирах липкою іржею вкрилися металеві предмети, а на городах пропав урожай.

Жителі скаржаться на отруєне хімікатами повітря, а в соцмережах публікують фотографії, на яких видно, що в зоні лиха практично вимерла рослинність.

Встановлено, що викид відбувся на окупованому заводі «Титан». Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні. З Армянська евакуюють дітей і жінок.