Біля Херсона два дні горів очерет і сухостій / фото ks.dsns.gov.ua

П'ять гектарів очерету та сухостою вигоріло в Херсоні під час пожежі, що почалася 21 березня на околицях міста.

Про це кореспонденту УНІАН розповіла прес-секретар Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Квіта Заобурна.

«Зараз пожежа локалізована. Задіяні три одиниці техніки та 15 працівників», - розповіла Заобурна.

Читайте такожУ дитячому будинку сімейного типу на Миколаївщині сталася пожежа: загинув 4-річний хлопчик (фото, відео)

За її словами, займання почалося на березі Дніпра біля села Антонівка, розташованого на околицях Херсона. Потім вогонь перекинувся на зарості на березі річки Вірьовчина (притоки Дніпра) біля міського мікрорайону Шуменський.

Одна з основних версій причини пожежі – підпал очерету браконьєрами. Сьогодні голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв на своїй сторінці у «Фейсбуці» оголосив про нагороду за упіймання паліїв.

«Вчора полум'я охопило Херсон з обох сторін: горіли плавні на іншому березі Дніпра навпроти парку Слави і в Шуменському мікрорайоні міста. Служби ДСНС працюють над гасінням пожежі, але все це боротьба з наслідками. Потрібно притягнути винних до відповідальності! Якщо Вам стало відомо про порушників, або Ви стали свідком цього злочину над природою, повідомляйте правоохоронним органам. Ми оголошуємо винагороду в розмірі 50 000 гривень за кожного палія очерету», - написав Гордєєв.

Як уточнила Заобурна, всього з початку року на природних об'єктах Херсонської області сталася 151 пожежа на площі близько 75 га.

За словами екологів, браконьєри підпалюють очерет на річках, щоб полегшити незаконний вилов великої риби, що йде на нерест в плавнях. Такі пожежі завдають величезної шкоди екосистемі, відновлення якої займає кілька років.