www.mars.com

"Незважаючи на цілі, які закріплені в Паризькій кліматичній угоді, глобальні викиди вуглекислого газу продовжують стабільно зростати протягом останніх трьох років, - розповів у інтерв'ю CNN Грант Рід, президент корпорації Mars.- Я оптиміст, і вважаю, що ми можемо відповісти конкретними діями. Проте у нас залишилось не так багато часу для цього. Виходячи з власного досвіду у Mars, я бачу три головні напрямки для невідкладних дій.

Передусім, необхідно визначити свій вплив на екологію. Компанія Mars провела власні дослідження і розробила план Сталого розвитку для поколінь, який сприятиме значним змінам у сфері збереження лісів та впровадженні ефективних сільськогосподарських практик. На його реалізацію виділено понад 1 мільярд доларів. 

Відео дня

По-друге, підприємства-виробники повинні якомога швидше перейти від викопного палива до поновлюваних джерел енергії. Компанії Mars вже вдалось перенести 53% наших глобальних операцій на електроенергію, яка виробляється сонячними та вітровими джерелами.  Ми плануємо повністю перейти на екологічно чисту енергію до 2040 року.

Нарешті, перед бізнесом стоїть більш масштабна і складна ціль - це сталість  глобального ланцюжка постачання сільськогосподарської продукції. Ефективні практики землеробства, спрямовані на утримання рівня глобального потепління нижче 1,5 градусів Цельсія, повинні стати пріоритетними як для бізнесу так і для державних органів. Уряд, бізнес та суспільство разом здатні змінити загальну траєкторію. 

З 2019 року Mars почав знижувати викиди вуглекислого газу в процесі виробництва своєї продукції, у той же час  бізнес компанії продовжує зростати. Це підтверджує можливість трансформації, яка не шкодить бізнес-зростанню.

Вирішальне десятиліття для людства вже розпочалось, і воно покаже чи вдасться нам зберегти якість власного життя і захистити  майбутнє наступних поколінь. Наступив вирішальний момент, для того щоб об'єднати зусилля і прийняти міри для вирішення екологічних проблем і збереження навколишнього середовища".