Фотосервіс Reuters показав тиждень з життя науковців, що досліджують проблеми зниження популяції антарктичних пінгвінів.

Читайте такожУ Східній Антарктиді через зміни клімату почали засихати рослини (відео)

Зокрема, наприкінці січня - на початку лютого 2020 року фотограф Reuters знімав побут та роботу наукової експедиції, в якій разом з дослідниками беруть участь активісти Greenpeace.

Відео дня

Зйомку проводили на островах Сноу, Анверс, Два-Хаммок, а також в гавані Орн та інших місцях.

Зазначимо, антарктичні пінгвіни - це відносно невеликий різновид цих нелітаючих птахів. Зріст дорослої особини становить близько 60-70 см, вага - до 4,5 кг. Наразі, за оцінками вчених, популяція антарктичних пінгвінів становить близько 8 мільйонів особин та викликає найменше занепокоєння. Втім, в останні роки почали точитися розмови про зростаючі загрози для цих птахів через викликане глобальним потеплінням танення льодовиків, а також зниження кількості крілю, що є їхньою основною їжею - в результаті промислового вилову та природних явищ. Тож вчені почали активніше досліджувати життя антарктичних пінгвінів, щоб зниженню їх популяції.

Як раніше повідомляв УНІАН, за даними вчених, процес руйнування антарктичного льодовикового щита прискорився у шість разів за 40 років.