Весна, погода, лес / Wikimedia

Про це перший заступник глави відомства Христина Юшкевич повідомила УНІАН.

Читайте такожВчені дізналися, чому Великий Бар'єрний риф втрачає яскраве забарвлення

"Ми хочемо в цьому році створити єдину мисливську службу, яка буде здійснювати захист тварин і контролювати використання всіх засобів, які використовують в полюванні. Зараз багато браконьєри використовують тепловізори, які заборонені в полюванні, вони полюють з вишок, що теж заборонено. Тому ми хочемо набрати людей, зокрема демобілізованих, які вміють поводитися зі зброєю, і наділити їх функцією охорони тварин від браконьєрів", - сказала вона.

Відео дня

Юшкевич зазначила, що дане питання Держлісагентство винесло на розгляд Міністерства аграрної політики та продовольства.

"Ми запропонували залучити на фінансування цієї служби засобу наших донорів – міжнародних фінансових організацій", - зазначила вона.

Юшкевич також повідомила, що на даний момент співробітники лісових підприємств складають близько 80% всіх протоколів по браконьєрству, нераціонального використання мисливських угідь, за використання заборонених засобів у полюванні.

Вона зазначила, що Держлісагентство регулярно дає доручення місцевим управлінням відомства проводити роз'яснювальну роботу в мисливських організаціях для запобігання браконьєрству.

Читайте такожВчені рекомендують людям старшим 40 років працювати три дні на тиждень - BBC

Як повідомляв УНІАН, у Вінницькій області у лютому поліція порушила кримінальну справу за фактом знищення 9 диких зубрів.

Поліція порушила справу за статтею 248 за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом Кримінального кодексу України. Штраф за 1 вбитого зубра становить 130 тис. грн.

Торік у травні Міністерство екології та природних ресурсів спільно з Мінагропродом видали указ про збільшення штрафів за порушення законодавства у сфері мисливської діяльності. Зокрема, штраф за вбитого лося становить 75 тис. грн, оленя – 50 тис. грн, дикого кабана – 33 тис. грн, бобра – 8 тис. грн.