Ангела Меркель / REUTERS

Greenpeace жорстко розкритикував кліматичну політику Ангели Меркель.

"Замість того, щоб взяти на себе лідерство по захисту клімату в Європі, відмовитися від використання вугілля і двигунів внутрішнього згоряння, вона має намір заблокувати кліматично цілі на рівні ЄС", - заявили в організації, повідомляє DW.

Зараз Меркель стала найбільшою причиною гальмування кліматичної політики Євросоюзу, додали в Greenpeace. Екологам не сподобалася заява канцлера, зроблена у неділю в інтерв'ю телеканалу ARD.

Відео дня

Читайте такожЯк в доменній печі: аномальна спека накриє тисячу міст до 2050 року

Канцлер висловилася проти амбітних планів Єврокомісії щодо захисту клімату. "Я не вважаю доцільним постійно ставити нові цілі, Німеччині спочатку необхідно досягти вже поставлених цілей", - зазначила Меркель.

Раніше в Єврокомісії запропонували членам Євросоюзу знизити викиди парникових газів на 45 відсотків, замість запланованих раніше 40 до 2030 році порівняно з 1990 роком. Зараз Німеччина досягла рівня в 28 відсотків. До 2050 року країна, згідно з планом щодо захисту клімату, повинна звести до абсолютного мінімуму викид парникових газів.

Літо 2018 року стало рекордно спекотним не тільки в Європі, але і в багатьох регіонах світу. Вчені міжнародного об'єднання World Weather Attribution заявили, що це є наслідком глобального потепління, а в майбутньому екстремальні погодні явища будуть повторюватися все частіше.