Ілюстрація / REUTERS

Уряд Австралії має намір посадити мільярд нових дерев у рамках масштабної кампанії, націленої на досягнення кліматичних цілей, визначених Паризькою кліматичною угодою.

Уряд передбачає, що проект, який триватиме аж до 2050-го, допоможе позбутися 18 мільйонів тонн парникових газів вже до 2030 року. Це, в свою чергу, цікавий приклад менш технічної відповіді на зміни клімату, пише Naked Science.

За словами прем'єр-міністра Скотта Моррісона, план, який називається Regional Forestry Hubs, також зможе надати роботу в секторі, що приносить понад 16,4 мільярда доларів національної економії Австралії. Австралія знаходиться на сьомому місці у світі за площею, вкритою лісами: вони займають 17% її поверхні.

Відео дня

Читайте такожІнженери створили штучне листя, яке може поглинати більше СО2, ніж справжнє

"Новини про плани Австралії чудово доповнюють недавнє дослідження, проведене вченими із Швейцарської вищої технічної школи Цюріха, яке показало, що широкомасштабна кампанія всесвітньої висадки дерев може серйозно скоротити світові виділення парникових газів", - зазначає видання.

В інтерв'ю виданню The Independent дослідник з Цюріха Томас Кроутер сказав, що дерева - "наша наймогутніша зброя в боротьбі зі зміною клімату".

Мільярд дерев - безумовно, вражаючий початок, але це значно менше, ніж трильйон дерев, здатних підтримати Землю, за підрахунками Кроутера і його колег.

"Кожен може взяти участь, - каже Кроутер. - Дерева буквально роблять людей щасливішими в міських умовах, вони покращують якість повітря, води, їжі, обслуговування екосистеми. Це дуже проста й зрозуміла річ".

Раніше УНІАН повідомляв, що австралійське міністерство навколишнього середовища та енергетики офіційно перевело в категорію вимерлих тварин рифового мозаїчнохвостого щура (Melomys rubicola).