"Метінвест" продовжує виділяти кошти на реалізацію соціальних проектів / фото REUTERS

Група "Метінвест" у січні-вересні 2021 року направила в реалізацію екологічних проектів 323 млн дол., повідомили в компанії на підставі фінансового звіту за три квартали поточного року.

Згідно з повідомленням, питання екологічної модернізації підприємств є пріоритетним для компанії.

У червні 2021 року ММК ім. Ілліча завершив реконструкцію газоочисних установок ливарного двору і бункерної естакади доменної печі №5 і приступив до реалізації аналогічного проекту для доменної печі №4.

Відео дня

Також досягнуто прогресу в реалізації ряду інших ініціатив, включаючи реконструкцію газоочисного обладнання кисневих конвертерів на МК "Азовсталь" і заміну газоочисних установок на випалювальній машині Lurgi 552-A на Північному ГЗК.

Також компанія продовжує виділяти кошти на реалізацію соціальних проектів. Так, у січні-вересні "Метінвест" виділив 2 млн дол. на боротьбу з COVID-19.

За позначений період компанія збільшила обсяг капітальних інвестицій на 79% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 822 млн дол., і заплатила 1,1 млрд дол. податку.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського.