Фото УНІАН

Про це повідомила прес-служба відомства.

«З 1 січня 2017 року по 31 грудня 2017 року Держрибагентство призупиняє промисловий вилов риби на річці Південний Буг у межах Вінницької області та Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Хмельницької та Вінницької областей», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа Буковині створять центр з відтворення аборигенних видів риб

Відео дня

При цьому любительське і спортивне рибальство у цих водоймах, як і раніше, дозволено.

За даними прес-служби, Держрибагентство прийняло рішення про тимчасове припинення промислового вилову у зв'язку із зверненнями Чернівецької, Хмельницької і Вінницької обласних рад. За цей час відомство має намір провести повні іхтіологічні дослідження і встановити точну кількість риби, що промисловці можуть виловлювати, не завдаючи шкоди популяції водних біоресурсів.

«Відповідно, Держрибагентство не буде розподіляти квоти на промислове рибальство на цих водоймах на 2017 рік. Розподіл квот буде відновлено лише після проведення повноцінних іхтіологічних досліджень», - зазначила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, за даними голови Держрибагентства, риболовецькі підприємства України з початку року збільшили вилов риби у внутрішніх водоймах на близько 20% за рахунок поступового виведення вітчизняного рибного господарства з тіні.

У вересні 2015 року Мінагропрод і Держрибагентство ініціювали створення рибного патруля, щоб замінити діючі органи рибоохорони за прикладом Національної поліції. Пілотний рибний патруль у Києві та Київській області приступив до роботи 16 червня 2016 року.

За час роботи рибного патруля в одній тільки Київській області інспектори провели близько 420 перевірок, в ході яких виявили понад 500 порушень. Загальна сума збитку, який браконьєри завдали рибному господарству, оцінюється в 1,15 млн грн.