REUTERS

Відповідна скарга подана у четвер у федеральний суд округу Тревіс, передає ТАСС.

Як заявили в прокуратурі, дії Volkswagen порушили закони штату про захист прав споживачів і являють собою випадок недобросовісної конкуренції, забороненої в Техасі. У зв'язку з цим влада штату просять суд розглянути можливість накладення на автогіганта грошового штрафу та стягнення з нього компенсацій. Про які саме суми може йти мова, поки не ясно.

"Протягом багатьох років Volkswagen навмисне вводив в оману покупців з приводу відповідності своїх автомобілів, що продаються в Техасі, екологічним нормам, - зазначили в прокуратурі. - Коли компанія навмисно користується довірою громадськості в корисливих цілях, вона повинна понести покарання".

Відео дня

Читайте такожVolkswagen підозрюють у заниженні даних про аварії

Нагадаємо, Volkswagen звинувачують у маніпуляціях з даними про рівень токсичних речовин у вихлопних газах: в дизельних двигунах було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.

Розслідування щодо автоконцерну ініціювало Агентство з охорони навколишнього середовища США. Згідно попередніми повідомленнями, «дизельний скандал» торкнувся близько 11 млн автомобілів, у тому числі Audi, Skoda, SEAT і інші. Volkswagen загрожує штраф у $18 млрд.