Папуга Жако втік з дому два місяці тому / Фото facebook.com/bogdana.yusipovich

У Києві за допомогою соцмереж за добу вдалося віднайти господарів великого папуги виду Жако, який залетів на подвір'я киян 20 червня.

Як йдеться в сюжеті ТСН, великий сірий папуга виду Жако прилетів на подвір'я до чоловіка 20 червня. Його донька вирішила допомогти знайти господарів птаха і розмістила пост у соцмережі. Історія набула розголосу і про птаха навіть розповіли по телебаченню.

Наразі птаха вже повернули господарям / Фото facebook.com/bogdana.yusipovich

Після цього дзвінки від потенційних господарів буквально посипалися. І не дивно, адже птахи виду Жако не з дешевих - коштують близько 25 тисяч гривень. Водночас Жако вважаються одними з найрозумніших птахів та є доволі рідкісними.

21 червня таки вдалось знайти справжніх господарів птаха - за допомогою номеру на кільці, закріпленого на лапці. Виявилося, що папугу звати Куколка і він втік з дому ще два місяці тому.

Вже потім справжня господарка птаха зізналася, що сама буває у соцмережах зрідка, а про те, що її улюбленця знайшли ій розповів сусідський хлопчик. Наразі папуга вже повернувся додому, де його планують відходити після двомісячної подорожі та надалі оберігати більш уважно.

Як повідомляв УНІАН, також у червні киян розчулила історія порятунку під час пожежі папуги Кеші.