В Одеській області мавпи тероризують місцевих жителів / фото УНІАН

В Овідіопольському районі Одеської області частина мавп, які втекли в липні з приватного зоопарку, залишається на волі і третирує місцевих жителів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН місцевий житель Максим Слащєв, в середині липня з приватного зоопарку, розташованого на території садового товариства «Лебідь» Новодолинської сільради, втекли дев'ять мавп, з яких четверо відловили працівники звіринця, а решта продовжують проживати на території спільноти.

Мавпи крадуть фрукти з дерев дачників і кидаються в людей горіхами / фото УНІАН

Як пояснив Слащєв, мавпи, пересуваючись з ділянки на ділянку, харчуються персиками, виноградом, грушами, сливами і т. д.

Відео дня

«Буває, сидять на деревах і кидають у людей горіхами», - розповів Слащєв, зазначивши, що ставлення до такого сусідства не в усіх однозначне. Зокрема, невдоволення у багатьох місцевих жителів викликає той факт, що мавпи занадто близько підбираються до людей. Наприклад, тварини були помічені біля коляски з малолітніми близнюками, що викликало занепокоєння у батьків.

Читайте такожЗвисала з ліхтаря: у Києві піймали величезну змію (фото, відео)

«Бачте, люди все розуміють, але деякі, якщо буде якась загроза, готові звірів перестріляти. При цьому, власник зоопарку - Аліреза Пахлеванзаде, стверджує, що тварини не його... Зоозахисники обіцяли приїхати і встановити спеціальні пастки, щоб відловити мавп», - розповів Слащєв.

За його даними, приватне підприємство Пахлеванзаде називається «Амазон», зареєстроване в Одесі. На території зоопарку, створеного шляхом придбання та об'єднання п'яти земельних ділянок у громаді «Лебідь», знаходяться екзотичні тварини, в тому числі, леви. Спеціалізується підприємство на розведенні і торгівлі тваринами.

Зоопарк існує близько 8 років. Колись з нього втік пітон, якого, за словами Слащєва, зарубав лопатою один з місцевих жителів, а в кінці 2017 року на волі опинився олень.

Власник зоопарку від мавп відхрещується / фото УНІАН

Відзначається, що зоопарк споживає велику кількість електрики, потужності, відпущені садовому товариству, не витримують, і цієї зими згорів трансформатор, після чого приватне підприємство відключили від електропостачання.

Читайте також"Як у Чорнобилі": по окупованій Горлівці бігають олені (відео)

Місцеві жителі стверджують, що його власник загрожує їм фізичною розправою.

«Крім іншого, там повинні проводити санітарну обробку. Те, що вони миють – все викидають поруч в поле або в контейнери. Запах жахливий. Зоозахисники стверджують, що тварини утримуються неправильно, так як у них повинен бути контакт з природою, а вони, судячи з усього, перебувають у закритих ангарах», - підкреслив Слащєв.

За його словами, найближчим часом відбудеться засідання правління садового товариства, на якому будуть прийняті конкретні рішення.

Як повідомляв УНІАН, у липні в Одеській області з приватного зоопарку втекли 9 мавп.