В Одесі три павіани втекли із зоопарку / фото ua.depositphotos.com

В Одесі за допомогою транквілізаторів спіймали трьох павіанів, що втекли із зоопарку.

Як повідомив УНІАН директор Одеського зоологічного парку Ігор Бєляков, сьогодні з вольєра втекли три дорослих павіани. «Це дорослі мавпи, їх вік - понад 10 років. Зокрема, втік самець-ватажок на прізвисько Жорик, ще один самець і самочка. Всіх тварин зловили за допомогою транквілізаторів... Благо, ватажка вдалося зловити швидко - приблизно через 10 хвилин після того, як він вискочив із вольєра», - розповів Бєляков, пояснивши, що ця мавпа дуже велика та агресивна.

Читайте такожВ Одесі із затонулого танкера "Делфі" стався масштабний розлив пального (фото)

Відео дня

Для упіймання другого самця і самки були залучені співробітники ДСНС, представники профільної муніципальної служби.

Самку знайшли на території звіринця, де вона ховалася на одному з дерев. Як зазначив Бєляков, коли в цю мавпу потрапив «постріл» транквілізатора, вона почала падати з дерева, але її вдалося зловити на розтягнутий брезент.

Третя мавпа встигла вибратися за територію зоопарку і прийшла в розташоване неподалік трамвайне депо.

«Зараз всі тварини спіймані. З ними все гаразд, ніхто - ні тварини, ні люди не постраждали. Ми вдячні всім, хто допомагав і переживав за нас», - підкреслив Бєляков.

Він додав, що всі три мавпи вискочило з вольєра безпосередньо через хвіртку кліті. Зараз встановлюється, яким чином це відбулося. За попередніми даними, співробітниця, яка годувала тварин, не до кінця закрила засувку.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні з Одеського зоологічного парку втекли три павіани, один з яких прибіг у трамвайне депо.

Довідка УНІАН. Одеський зоопарк розташований біля ринку «Привоз» з 1938 року.

Відвідування зоопарку складає більш ніж 250 тис. чоловік на рік. Його колекція містить понад 260 видів, близько 1570 екземплярів тварин, у тому числі близько 50 видів занесені до Червоної книги України та Міжнародної Червоної книги.

Зоопарк займає площу 6,3 га, близько 4 га з яких є експозиційними.