Всі перевірки пройдено: Понінківська картонно-паперова фабрика робить ставку на екологічність

Одне з найбільших вітчизняних підприємств, що працює на вторинній сировині з утилізацією відходів паперу, Понінківська картонно-паперова фабрика оприлюднила інформацію про свою екологічну діяльність.

«Щомісячно державними екологічними інспекціями  Хмельницької області та Поліського округу проводиться моніторинг річок Хомора та Случ  разом із громадськістю. Під час моніторингу береться аналіз води вище і нижче місця скиду Понінківської картонно-паперової фабрики. Крім того, за перше півріччя 2020 року фабрика пройшла 4 позапланові екологічні перевірки, 5 перевірок у 2019 році та 13 – у  2018-му», – розповів генеральний директор Понінківської картонно-паперової фабрики Руслан Сава.

Керівник також повідомив про масштабний проєкт модернізації очисних споруд підприємства, який має покращити екологічну ситуацію в басейні річок Хомора та Случ.

Відео дня

«Станом на 1 вересня фабрика вже вклала 12 млн грн у переоснащення очисних споруд. Це масштабний проєкт, але ми реалізуємо його на майбутнє. Ця ініціатива має певних критиків, але ми намагаємося знайти оптимальне рішення, спираючись на висновки фахівців. Головне для нас – чесно робити свою справу», – додав генеральний директор підприємства.

Нагадаємо: у 2019 році Понінківська картонно-паперова фабрика сплатила понад 2,5 млн грн «екологічного податку». За перше півріччя 2020 року цей показник перевищив 1 млн грн. Крім того, це одне з найбільших вітчизняних підприємств, що працює на вторинній сировині та утилізує відходи паперу. В середньому фабрика переробляє 96 000 тонн макулатури за рік, роблячи свій внесок у збереження лісів України.