REUTERS

Про це повідомив під час представлення проекту держбюджету 2017 року на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте такожГраничний поріг держдопомоги дрібним фермерським господарствам збільшили до 500 тисяч

"Уряд передбачає 5,5 млрд грн на підтримку таких господарств (малих і середніх – УНІАН). Ці кошти можуть бути спрямовані на модернізацію, на придбання малої механізації, українських тракторів, причіпного обладнання – всього того, чого сьогодні потребує український селянин для підвищення продуктивності своєї роботи, щоб підвищити свою конкурентоспроможність", - сказав Гройсман.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів бюджет щорічно, починаючи з 2017 року, має враховувати витрати на підтримку підприємств агропромислового комплексу в обсязі не менш як 1% від обсягу виробництва валової продукції сільського господарства. Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства у фактичних цінах у 2015 році становив понад 544 млрд грн.

Повернення до прямої державної підтримки галузі покликане компенсувати потенційні втрати аграріїв від скасування пільгового оподаткування з ПДВ з 1 січня 2017 року.

Мінагропрод також планує отримати з держбюджету-2016 додаткові 450 млн грн на проекти з підтримки сільського господарства у поточному році. Але, за словами глави відомства Тараса Кутового, аграрії зможуть отримати ці кошти тільки до весни 2017 року.