uk.wikipedia.org

Верховна Рада прийняла закон, який скасовує для невеликих виробників і місцевих плодово-ягідних вин з власного сировини ліцензію на оптовий продаж алкоголю, яка становить 500 тисяч гривень на рік.

За ухвалення відповідного депутатського законопроекту №2739 за основу та в цілому проголосували 230 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

В ході презентації документа депутат Андрій Вадатурський зазначив, що якщо для великих компаній 500 тисяч гривень на рік не є великою сумою, то для місцевих виробників вина це великі витрати.

Відео дня

"Це робить конкуренцію нерівною. Великі виробники платять за цією ліцензією 2-9 копійок з пляшки, а дрібні виробники мають сплачувати до 70 гривень з пляшки", - сказав він.

Читайте такожДержстат з'ясував, де найдорожчі продукти харчування, алкоголь та сигарети

За словами Вадатурського, закон дозволить відродити місцеве виноробство, збільшити обсяги виробництва невеликих компаній, створити нові робочі місця.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила в першому читанні депутатський законопроект про скасування ліцензування експорту та імпорту етилового, коньячного і плодового спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та фінансові санкції за неподання підприємцями звітів в цій сфері.