Цього року не буде карколомного росту цін перед великодніми святами / фото УНІАН, Микола Тис

Цьогоріч зростання цін на продукти великоднього кошика очікується на рівні 10%. Про це повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі інформаційного телемарафону.

"Маємо розуміти, що за минулий рік реальні доходи населення впали на 25% - це офіційні дані Держстату. Тому підживлювати грошами таке надзвичайне зростання цін перед святами точно ніхто не буде. А от в межах 10% зростання, пов'язане зі збільшенням попиту, напевно, варто чекати", – зазначив він.

Зокрема, за словами експерта, на м'ясо та яйця варто чекати підвищення цін на 5-7%, на сир – на 3-5%.

Відео дня

"Цього року не буде карколомного росту перед святами однозначно. Тому що, по-перше, такого дефіциту немає, по-друге, доходи в населення впали. Тому всі ці речі будуть формувати більш-менш помірний ріст цін перед Великодніми святами", – підсумував Пендзин.

Ціни на продукти в Україні - деталі

В Україні цього року ціни на овочі можуть знизитись наприкінці травня чи на початку літа.

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин заявила, що ціни на яйця в Україні вже не перший місяць рекордно високі. Їх зниження до Великодня українцям чекати не варто.

Член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин пояснив, чому на українському ринку в декілька разів здорожчала цибуля. 

Вас також можуть зацікавити новини: