Ціни на цибулю в Україні злетіли до небес / фото ua.depositphotos.com

Член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин пояснив, чому на українському ринку в декілька разів здорожчала цибуля. Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"Традиційно 35% української цибулі – це була Херсонщина, цього року вона не прийшла. Знову ж таки, ми мали сезонні коливання цін, і завжди десь на початку квітня з Туркменістану в Україну йшла імпортована цибуля. Цього року вона точно не піде, насамперед тому що раніше ці постачання йшли транзитом через територію країни-окупанта", – зазначив Пендзин.

За його словами, наразі основними експортерами цибулі в Україну є Польща та Єгипет. Планувалось також закуповувати цей овоч в Туреччині, але зараз ця країна закрила експорт продовольства через стихійні лиха.

Відео дня

"В них там (в Єгипті – УНІАН) закінчується збір врожаю і, я думаю, це трохи знизить ціну. Але коли ми порівнюємо, то ціна значно зросла – в 2,5 рази", – підкреслив експерт.

Ціни на цибулю в Україні - останні дані

Як повідомляв УНІАН, вартість цибулі досягла максимуму за всі роки незалежності України.

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Максима Гопки, в Україні до травня цибуля може подорожчати ще на 30%. За його словами, до кінця весни зменшуватиметься попит на ринку, тому що цибуля буде рости на дачних ділянках українців. І це вплине на її ціну.

Вас також можуть зацікавити новини: