На цей час українські садівники відвантажують яблука по 8-12 грн/кг / фото REUTERS

Скорочення пропозиції сезонних фруктів на українському ринку провокує зростання відпускних цін та збільшення попиту на яблука.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, ще однією причиною подорожчання даних фруктів стало те, що на цей час у продаж надходить яблуко пізніх сортів, яке має кращі якісні характеристики, ніж літнє яблуко. Крім того, підтримку цінового зростання надає дощова погода, через яку в садах було припинено збирання яблук.

За підрахунками експертів, на цей час українські садівники відвантажують яблука по 8-12 грн/кг, що в середньому на 25% дорожче ніж тижнем раніше. При цьому, за словами самих виробників, підвищений попит мають яблука сортів "Гала" і "Голден". Так, на ці фрукти відпускні ціни дорівнюють 10-14 грн/кг.

Відео дня

Зазначається, що попри подорожчання зараз відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. При цьому, ключові гравці ринку впевнені, що цього сезону не варто очікувати низьких цін на яблука. Оскільки знизився валовий збір даних фруктів у країні, а також пропозиція якісного яблука є обмеженою.

Як повідомляв УНІАН, обмежена пропозиція ріпчастої цибулі на українському ринку провокує стрімке зростання цін на неї.

Вас також можуть зацікавити новини: