Тетяна Плачкова

Питання, пов’язані з інфраструктурою сільських населених пунктів, із забезпеченням в них доступної освіти та медицини мають стати одними з ключових напрямків діяльності влади. Таку думку висловила народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Тетяна Плачкова в ефірі програми "Діалог з країною" на телеканалі LIVE.

"Як будь-який приклад щодо життя країни нам наводять ситуацію в містах, частіше – в обласних центрах. Проте владі необхідно звернути увагу на умови життя в селах, адже там ситуація набагато гірша. Що б нам не розповідали про "Велике будівництво", навіть у створених ОТГ фактично немає доріг, а системи освіти та медицини ‒ зруйновані", – заявила вона.

Політик наголосила, що закон про відкриття ринку сільськогосподарських земель передбачає норму про створення Фонду розвитку сільських територій, куди мали б спрямовуватись кошти від продажу землі державної та комунальної власності і далі йти на розвиток інфраструктури сільської місцевості. Проте й досі цього Фонду не створено.

"Про це необхідно говорити, адже відкриття ринку землі жодним чином не вирішило проблеми ‒ села гинуть. Фінансування розвитку сільської місцевості та створення відповідного Фонду відтерміновується урядом", ‒ заявила Плачкова.

На думку народного депутата, такі дії влади призводять до знищення сіл, що неприпустимо в аграрній країні, якою є Україна. 

"Я хочу нагадати, що Україна ‒ це аграрна країна. І ми маємо дбати про село вже сьогодні! Адже аграрна реформа – це одна з ключових економічних реформ, які зараз мають проводиться в державі", ‒ вважає народний депутат.

За її словами, партія "Опозиційна платформа — За життя" має чітку програму та цілу низку внесених до Верховної Ради законопроєктів, здатних змінити ситуацію в сільській місцевості на краще. Тож влада має дослухатися до цих пропозицій, адже аграрний сектор є одним з ключових для економіки країни.