Малюська зазначив , що купувати землю буде складно / УНІАН Володимир Гонтар

Купувати і продавати сільськогосподарську землю в умовах ринку землі, який запрацював в Україні з 1 липня, буде складно через серйозні нотаріальні перевірки.

Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте такожВ Україні сьогодні стартував ринок землі

Відео дня

"Нагадаю, що купувати і продавати землю буде не дуже просто. Не просто пішов, заплатив гроші і купив 100 гектарів. Насправді, буде проводитися досить велика перевірка набувача землі. В першу чергу це стосуватиметься того, чи немає у нього вже землі сільськогосподарського призначення, щоб не було перевищення. При цьому буде перевірятися, чи немає землі у юридичних осіб, де громадянин є учасником", - сказав міністр.

Також він зазначив, що перевірятимуться кошти, за які купується земля.

"Це не будуть кошти, які колишній чиновник-корупціонер ховав, а зараз дістав і пішов купувати землю. Це буде неможливо, тому що походження коштів потрібно доводити у нотаріуса, який буде оформляти земельні угоди", – підкреслив Малюська.

Міністр зазначив, що ряд осіб не будуть допущені до ринку землі. Це не тільки іноземці, а й окрема категорія громадян України – ті, до яких застосовані санкції.

Запуск ринку землі в Україні

  • 1 липня 2021 року в Україні офіційно стартував ринок сільськогосподарських земель.
  • Купувати сільськогосподарську землю зможуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.
  • Закон про ринок землі забороняє купівлю землі іноземцями, в тому числі – громадянами країни-агресора. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям може вирішуватися тільки на загальнонаціональному референдумі.