Ймовірно, новий урожай зернових незабаром буде ніде зберігати / фото УНІАН

У тому випадку, якщо кінця літа питання з експортом українського зерна не вирішиться, у вересні виникне нова проблема. Може трапитися так, що новий урожай буде ніде зберігати.

Про це пише "РБК-Україна". Цю інформацію підтверджують і в Мінагрополітики.

"За нашими підрахунками, вже на початок вересня дефіцит потужностей для зберігання зерна може бути на 3-4 млн тонн", - розповів заступник міністра аграрної політики Маркіян Дмитрасевич.

Відео дня

Раніше прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, що дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що розблокувати українські порти допомагають Туреччина, Великобританія, Канада, ООН та інші європейські країни. Також президент під час свого виступу в Сінгапурі розповів про наслідки продовольчої кризи та війни в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що світової продовольчої кризи, яку провокує Росія, ще можна уникнути. За його словами, необхідно розблокувати українські порти, відправивши в Чорне море військові конвої країн-партнерів, які будуть супроводжувати зернові вантажі.

10 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про активну фазу переговорів з пошуку рішень для подолання глобальної кризи продовольства.

Пізніше в МЗС розповіли, що Україна встановила два маршрути через Польщу і Румунію для експорту зерна.