Жнива під обстрілами: на Одещині вже зібрали понад 1,5 млн тонн зернових

На Одещині намолочено понад 1,5 млн тонн зернових.

Про це повідомила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова.

"В Одеській області, попри російські обстріли, вже зібрали перший мільйон тонн зерна. На сьогодні офіційна статистика показує — намолочено понад 1,5 млн тонн. Але за сухими цифрами стоїть важка праця наших аграріїв, від яких зараз залежить продовольча безпека держави", - заявила вона.

Відео дня

Зазначається, що станом на 20 липня, у ході збирання зернових і зернобобових в Одеської області є дані, що обмолочено 588,127 га, середня врожайність — 25,5 ц/га.

Стоянова нагадала, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочала новий проект на суму 17 млн дол., щоб допомогти українським фермерам зберегти урожай та забезпечити експорт найважливіших сільськогосподарських товарів на міжнародні ринки.

Метою цього проекту є відновлення потужностей для зберігання зерна та функціональності ланцюжків постачання – від збирання врожаю до експорту.

"А також збереження виробничого потенціалу українських фермерів для забезпечення безперервності виробництва у майбутньому. Крім цього, діє національний проект "єРобота", яким передбачено надання грантової підтримки агросектору", - зазначила Стоянова.

Нагадаємо, що цього року озимими зерновими на Одещині було засіяно 1 млн 61 тис. га.

Як повідомляв УНІАН, цьогоріч українські аграрії збирають врожай під обстрілами. 

7 липня на Запоріжжі окупанти влаштували обстріл із реактивних систем залпового вогню по деяких населених пунктах на лінії зіткнення. Внаслідок атаки РФ спалахнули кілька полів.

20 липня російські окупанти відкрили вогонь з танка по комбайнах, які збирали урожай пшениці біля села Кошове на Дніпропетровщині, яке межує із Херсонською областю.

Разом з тим українські фермери підпалюють поля на тимчасово окупованих територіях, аби не віддавати врожай РФ. Рашисти крадуть не тільки зерно, вони вивозять фрукти та усю сільгосппродукцію.

Вас також можуть зацікавити новини: