Опалювальний сезон у Києві буде завершено 6 квітня / фото УНІАН

У Києві влада, у зв'язку з прогнозованим весняним потеплінням, вирішила припинити централізоване постачання тепла до всіх об’єктів 6 квітня. 

Читайте такожСьогодні в Україні похолодає, на сході пройдуть дощі (карта)

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив на прес-брифінгу.

Відео дня

«Зараз ми маємо прохолодну погоду, але вже є прогноз Гідрометцентру про настання стабільного періоду: буде тепла погода, коли середньодобова температура повітря буде більше, ніж +8 градусів. Тому прийнято рішення завершити опалювальний сезон з 6 квітня»», - сказав він.

За словами Пантелеєва, 6 квітня розпочнеться відключення теплопостачання на всі об’єкти, в тому числі соціальної інфраструктури, житлового фонду. На проведення таких технологічних операцій потрібно близько 3 діб.

«Але хочу зазначити, що лікарняні заклади, заклади соціального напрямку можуть продовжувати опалюватися, і вони будуть працювати за індивідуальними заявками. Де є в нас стаціонари, особливо дитячі, там за рішенням головних лікарів буде припинятися опалення», - підкреслив Пантелеєв. 

Таким чином, зазначив він, в столиці цього року завершується опалювальний сезон раніше, ніж зазвичай (15 квітня).

Як повідомляв УНІАН, опалювальний сезон в Києві розпочався 15 жовтня 2018 р., за індивідуальними заявками було розпочате підключення закладів освіти, дитсадків і лікарень. З 20 жовтня розпочалось масове підключення до опалення житлових будинків.

Опалювальний сезон 2017-2018 років також завершився раніше - 6 квітня 2018 року.