Ілюстрація / REUTERS

Комітет Сенату США у закордонних справах підтримав законопроект, який передбачає запровадження санкцій у зв'язку з підводним спорудженням газопроводу "Північний потік-2" на дні у Балтійському морі.

Як повідомляє Bloomberg, співаторами законопроекту виступили сенатор-республіканець Тед Круз і сенатор-демократ Джин Шахін.

На засіданні комітету проект закону схвалило 20 сенаторів, що засвідчило про двопартійну підтримку цього акту. Проти нього проголосувало двоє сенаторів. Тепер від лідера республіканської більшості Мітча Макконнелла залежить призначення дати голосування за документ у Сенаті.

Відео дня

"Росія має нехороше минуле у застосуванні енергії як зброї", - заявив Круз перед голосуванням.

Читайте такожКомітет Конгресу США підтримав санкції проти російських газопроводів

Він наголосив, що російський президент Володимир Путін "отримує свої доходи за воєнний авантюризм та ворожі дії" від нафти та газу.

Законопроект передбачає запровадження санкцій проти суден, які прокладають трубопровід, і керівників компаній, що пов'язані з цими суднами.

Також передбачається відмовляти у наданні американських віз цим особам і блокувати фінансові операції, пов'язані з власністю або інтересами в США.

Крім того, каратимуться структури, які забезпечують страхування для проекту.

Як повідомляв УНІАН, у травні сенатори США запропонували ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2". Зокрема, вони пропонують заборонити в'їзд на територію США і заморозити фінансові активи в цій країні осіб, що продають або здають в оренду морські судна для будівництва "Північного потоку-2". Крім того, цілу низку обмежень пропонується ввести проти тих, хто надає фінансову чи технічну підтримку, а також забезпечує страхування таких суден.