Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України оголосив конкурс на розробку на підставі угод про розподіл продукції (УРП) трьох вуглеводневих ділянок на території Сумської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей.

Читайте такожУ конкурсі на видобуток газу на шельфі Чорного моря перемогла американська компанія

Відповідні оголошення опубліковані в урядовому виданні "Урядовий кур'єр".

Відео дня

Згідно з повідомленням, на конкурс виставляється Груневська ділянка, розташована в Сумській і Полтавській областях, Охтирська ділянка - у Сумській, Полтавській та Харківській областях, а також Ічнянська ділянка в Чернігівській області.

Вартість участі у конкурсі становить 300 тисяч гривень.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook Асоціація газодобувних компаній України, загальна площа ділянок - 3 800 квадратних кілометрів, а претенденти матимуть три місяці на подачу заявок.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня компанії з Канади, Америки та Європи подали заявки на участь в конкурсах на укладення угод про розділ продукції (УРП) і будуть змагатися з іншими газовидобувними компаніями за розробку нафтогазових ділянок в Україні.

Кабінет міністрів 18 грудня 2018 року схвалив проведення 12 конкурсів на пошук і видобуток газу і нафти на умовах угоди про розподіл продукції (УРП) у шести областях України.

Очікується, що за підсумками висновки 12 договорів про розподіл продукції на даних ділянках буде залучено не менше 10 мільярдів гривень на геологічне вивчення та не менше 50 мільярдів гривень у видобуток. Приріст запасів вуглеводнів має становити 110-120 мільйонів тонн умовного палива, а видобуток через 2-3 року має становити не менше 5-6 мільйонів тонн умовного палива.