Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 листопада збільшує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 19,6% порівняно з жовтнем – до 7033,2 грн з 5878,8 грн за тис. кубометрів, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожРада прийняла закон про відокремлення газотранспортної системи від «Нафтогазу»

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 листопада будуть збільшені на 18,6% - до 7755,6 грн з 6549,6 грн за тис. кубометрів газу.

Відео дня

«Така зміна зумовлена зростанням цін на газ на європейському ринку, звідки Україна імпортує газ. Зокрема, ціни на газ на європейських хабах з постачанням у листопаді перевищують поточні майже наполовину», - сказано в повідомленні.

Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати.

Якщо покупець не має заборгованості перед «Нафтогазом» або купуватиме не менше 50 тисяч кубометрів газу на місяць, то для нього встановлюється мінімальна ціна. У всіх інших випадках застосовується вища ціна.

Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.