Ілюстрація REUTERS

Переговори з транзиту російського газу через Україну ще тривають, для завершення цього процесу потрібно день-два, заявив на брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожЄврокомісія підтвердила відділення "Оператора ГТС України"

"З транзиту газу коментувати наразі не готовий. Переговори ще тривають. Дайте нам ще день-два", - сказав він, попросивши не ставити питань на цю тему.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, представники НАК «Нафтогаз України» і «Газпрому» з 26 грудня проводять зустрічі для остаточного узгодження умов нового договору про транзит російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко висловив сподівання, що вже 27 грудня остаточний варіант нового транзитного договору буде підписаний.

За підсумками тристоронніх переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія в Мінську 20 грудня міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що сторони підписали протокол, який передбачає виконання сторонами низки домовленостей. Зокрема, новий контракт на транзит російського газу до Європи через територію України буде укладено строком на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років.