Уряд дав згоду на підписання "Нафтогазом" договору з "Газпромом" щодо транзиту газу / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України дав згоду на підписання НАК "Нафтогаз України" з російським "Газпромом" контракту на транспортування російського газу через Україну з 2020 року по 2024 роки та на мирову угоду з "Газпромом".

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 1405-р від 30 грудня.

"Надати згоду на вчинення акціонерним товариством "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" поданих товариством таких правочинів: угоди про врегулювання існуючих газових спорів та про основні умови подальших відносин з організації транспортування природного газу з публічним акціонерним товариством "Газпром" (проект угоди додається до оригіналу)", - йдеться в розпорядженні.

Відео дня

Читайте також"Газпром" виплатив "Нафтогазу" $2,9 мільярда за рішенням Стокгольмського арбітражу

Крім того, уряд дав згоду на підписання "Нафтогазом" договору з "Газпромом" про надання послуги з організації транспортування природного газу територією України у 2020-2024 роках.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 грудня, Україна і російський "Газпром" підписали мирову угоду, відповідно до якої наша країна відмовляється від штрафу, що наклав Антимонопольний комітет України на російську компанію загальним розміром близько 7,4 млрд доларів.

Також відомо, що сьогодні у Відні завершився чотириденний переговорний процес з "Газпромом" щодо транзиту газу через територію України з січня 2020 року.

Остаточне підписання нового контракту на транзит газу між Росією та Україною очікується найближчим часом.