Ілюстрація REUTERS

Німецький уряд привітав укладення контракту між Україною та РФ на транзит російського газу до ЄС. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду ФРН.

Читайте такожНовий газовий контракт з РФ: Коболєв розповів про "козирі" України

«Федеральний уряд вітає, що пізно ввечері 30 грудня «Газпром», «Нафтогаз України» і оператор газотранспортної системи України після багатоденних переговорів у Відні підписали новий контракт про транзит російського газу через Україну…», - сказано у заяві.

Відео дня

Своєю чергою канцлер Німеччини Ангела Меркель також висловила задоволення, що переговори про транзиту російського газу через Україну, які тривали протягом півтора року, успішно завершені.

«Продовження транзиту газу через територію Україні з 1 січня 2020 року є хорошим і важливим сигналом для гарантії безпеки постачання газу до Європи», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 30 грудня Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу в Європу терміном на п'ять років з можливістю пролонгації на десять років.

Документом передбачено, що «Газпром» повинен прокачати через Україну мінімальний обсяг газу в 65 млрд куб. в перший рік і по 40 млрд куб - в наступні 4 роки.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна щорічно протягом наступних п’яти років отримуватиме від Росії за транзит газу по 2-3 млрд доларів.