Ілюстрація / REUTERS

Поставки сирої нафти в Саудівську Аравію зросли в середу до більш ніж 12 мільйонів барелів на день.

Про це повідомили Reuters два джерела в нафтовій промисловості, передає dt.ua.

У вівторок закінчився термін дії угоди про скорочення світових поставок нафти, що зняло обмеження на видобуток з боку членів ОПЕК, Росії та інших виробників.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: обвал цін на нафту на 60% - це лише "верхівка айсберга"

Саудівська Аравія заявила, що експорт нафти складе близько 10 мільйонів барелів на добу, але не дала жодних вказівок на те, скільки сирої нафти потрапить у сховища в умовах руйнування глобального попиту через поширення епідемії коронавірусу.

Нарощування пропозиції нафти на світовому ринку, яке поєдналося з падінням попиту на неї через коронавірус, призвело до різкого падіння цін на нафту. 31 березня російська нафта Urals знизилася до 13 доларів за барель - мінімуму з 1999 року. 30 березня нафта марки WTI, яку видобувають у США, подешевшала до мінімуму з 2002 року.

Як повідомляв УНІАН, з початку місяця вартість нафти марки Brent скоротилася більш ніж на 50%. Попит на нафту знижується з початку року через поширення коронавірусу і карантинних заходів у всьому світі. Додатковий негативний вплив на ціни в початку березня надала новина про те, що учасники угоди щодо обмеження видобутку ОПЕК+ не змогли прийти до єдиного рішення стосовно подальшого регулювання виробництва сировини.

Зараз найбільшим виробником нафти є США. Видобуток нафти в цій країні складає близько 13 млн барелів на добу. Саудівська Аравія в рамках угоди про скорочення видобутку країнами ОПЕК виробляла в першому кварталі 2020 року 9,7 млн барелів на добу. З 1 квітня Саудівська Аравія планує збільшити поставки нафти на світовий ринок до 12,3 млн барелів у день.