Опалювальний сезон у Києві може не розпочатися вчасно / фото santex-nk.ru

Борги п'яти підприємств теплоенергетики Києва загрожують своєчасному старту опалювального сезону в столиці.

Читайте такожОпалювальний сезон в Україні: де й коли запустять

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Відео дня

Зазначається, що теплокомуненерго не виконують жодної з умов для отримання газу в межах спецзобов'язань (ПСО).

До таких умов належить підписання договору з "Нафтогазом" відповідно до законодавства, а також виконання однієї з таких умов: дотримання рівня розрахунків не нижче 90% або укладення договору про реструктуризацію заборгованості, або узгодження з "Нафтогазом" і виконавчим органом місцевої ради графіка погашення заборгованості.

"Відновити постачання газу для підприємства без розв'язання проблеми критичних боргів немає юридичної можливості - це заборонено українським законодавством", - зазначили в"Нафтогазі".

Зокрема, мова йде про теплопостачальні компанії "групова котельня МВС України", "Енерго Сервіс Груп", "ефективні енергетичні системи", "ідеал Енерджі систем" і "Центр обслуговування абонентів".

За даними "Нафтогазу", ці компанії мають погасити борг за газ, виплативши від 60 тисяч гривень до майже 3 мільйонів гривень залежно від обсягу заборгованості.

"Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли запобігти розвитку проблеми", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • Раніше "Нафтогаз України" заявляв, що старт опалювального сезону знаходиться під загрозою у 50 населених пунктах України через критичні борги.
  • Станом на початок жовтня борг підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралі (ТЕЦ) за газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" становить 43,5 мільярда гривень.
  • Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що в Києві опалювальний сезон розпочнеться 16 жовтня.