Кількість російського дизпалива в Україні щорічно збільшується / Фото УНІАН

ПАТ "Укртатнафта", ПАТ "Укрнафта" та АТ "Укргазвидобування" наполягають на необхідності введення мит на російське дизельне паливо та зріджений газ. На переконання компаній - це допоможе Україні зробити ще один крок до енергетичної незалежності від РФ.

Про це йдеться в статті ТСН.

Читайте такожУкраїнський ринок врятує введення мита на російські нафтопродукти – експерт

Відео дня

У "Нафтогазі" зазначають, що понад 40% дизеля, який продають на українських АЗС, вироблено в Росії, яка підтримує своїх виробників, щоб ті ще більше захоплювали чужі ринки. І це створює загрозу для України.

«Українського дизпалива не побачити в Росії. Зате в Україні російського, навпаки, щороку збільшується. До 2017 року з РФ в Україну потрапляло відносно небагато дизеля», - розповідає експерт з енергетичних питань Ігор Тишкевич.

Українські видобувачі і переробники нафти поскаржилися на дії Росії в Антимонопольний комітет, так як не можуть чесно конкурувати з нею. Для розв'язання питання вони запропонували Антимонопольному комітету ввести мито в 8,46% на дизельне пальне з РФ. А до 2024 року збільшити його до понад 25%.

Як повідомляв УНІАН, Україна продовжує наповнювати бюджет Росії, яка окупувала Крим і деякі райони Луганської і Донецької області, через імпорт великих обсягів нафтопродуктів. Разом з цим українські нафтопереробні підприємства недовантажені, що відбивається на кінцевій вартості палива для споживача.