Холодні батареї - це не завжди погано / фото УНІАН

Відомий український доктор Євген Комаровський заявив, що холодне повітря в квартирі зменшує ризики ускладнень внаслідок ГРВІ.

Таку заяву він зробив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Комаровського, він переконався в цьому під час роботи в Харківській обласній інфекційній лікарні на початку 90-х років. Тоді, каже він, в Україні була газова криза, а українці, попри холодні квартири, хворіли рідше.

Відео дня

"Виявилося, що холод в квартирах багаторазово зменшує ризик ускладнень після респіраторних вірусних інфекцій. Всі ці бронхіти, пневмонії - виникають тоді, коли в легенях засихає слиз. А якщо холодно і сиро - діти в фуфайках сидять по домівках і в лікарні потрапляють рідше", - сказав Комаровський. 

Опалювальний сезон в Україні

Раніше в Укргідрометцентрі пояснили, що початок і закінчення опалювального сезону в Україні залежать від стійкого переходу середньої добової температури через позначку в + 8 градусів.

Кожен регіон сам визначає початок опалювального сезону, оскільки він залежить від погоди. Якщо середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує + 8 градусів, то в регіоні подають тепло.

У школах, дитячих садках і лікарнях тепло можуть включити раніше, ніж в житлових будинках.