Ілюстрація REUTERS

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», яка виконує функцію постачальника останньої надії (ПОН), досі не опублікувала ціну природного газу на липень для тих побутових споживачів, яким газ постачає ПОН.

Постачальник «останньої надії» раз на три роки визначається Кабінетом Міністрів, даний постачальник не має права відмовити споживачам в укладенні договору постачання природного газу. ДК «Нафтогаз України» був визначений постачальником «останньої надії» з 1 серпня в рамках відкриття конкурентного ринку газу для населення.

Як зазначено на сайті ДК «Нафтогаз України», наразі газ від постачальника «останньої надії» отримують понад 600 000 клієнтів, у тому числі домогосподарства в Донецькій, Херсонській та Полтавській областях, в місті Кременець Тернопільської області, в Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області.

Відео дня
false

Ціна газу для клієнтів постачальника «останньої надії» в червні цього року становила 11,59 грн за кубометр. Ціна на липень досі не опублікована.

false

Споживачі природного газу автоматично переходять на обслуговування постачальника «останньої надії», якщо попередній постачальник з якихось причин припинив постачання газу своїм клієнтам (збанкрутував, був ліквідований, втратив ліцензію тощо).

Відповідно до Закону України «Про ринок природного газу», постачальник «останньої надії» може постачати газ побутовим споживачам на термін, що не перевищує 60 днів. Після закінчення цього терміну ПОН зобов'язаний припинити постачання природного газу споживачеві.