Ілюстрація REUTERS

Після зупинки за вказівкою прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і його заступника, в.о. міністра енергетики Ольги Буславець, низки енергоблоків українських АЕС, теплові електростанції почали спалювати вугілля енергоблоками без фільтрів, викидаючи в атмосферу Дніпра забруднюючі речовини.

Читайте такожВ. о. міністра енергетики Буславець належить до однієї з найбільших енергетичних олігархічних груп - експерт

Про це у Facebook написав нардеп від "Слуги Народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олександр Мариковський.

Відео дня

"Минулого тижня стало відомо, що деякі теплові електростанції почали спалювати вугілля енергоблоками без фільтрів, викидаючи в атмосферу Дніпра забруднюючі речовини. Очевидна пряма залежність призначення Ольги на посаду і запуску "брудних" енергоблоків, які вже давно не використовувалися", - заявив нардеп.

Депутат підкреслив, що ситуація, коли міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець не піклується про довкілля - не прийнятна.

"Ситуація, коли генерація електроенергії стає пріоритетнішою, ніж викиди, отруюють жителів міст та завдають шкоди навколишньому середовищу - не прийнятна", - акцентував він.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали відключення українських енергоблоків диверсією прем'єра і т.в.о. міністра енергетики, оскільки саме завдяки їх вирішення країна під час кризи втратила дешевої атомної електроенергії та змушена збільшувати споживання дорогої енергії сонячної та вугільної генерації Рената Ахметова.

Втім, подібне рішення не стало несподіванкою ані від Дениса Шмигаля, який раніше працював на вугільного магната офіційно, ані від його заступника, тимчасового міністра енергетики Ольги Буславець, яка "прославилася" тим, що особисто підписала погодження на запуск корупційної формули для Ахметова - "Роттердам+".