У Київській області за останню добу світло повернули у 29 населених пунктів / фото ОП

В областях, з яких було вибито окупантів, комунальники щоденно працюють над підключенням комунікацій та відновленням зруйнованих споруд.

Про це повідомив у ході брифінгу заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Так, у Київській області упродовж останньої доби під'єднали світло 29 населеним пунктам, а газопостачання – 91 населеному пункту. Послуги з водопостачання відновлюють у Бучі та Броварах.

Відео дня

"Загалом вдалося розчистити понад 300 км доріг та вулиць Київщини", - розповів Тимошенко.

В області також відновлено рух на семи переправах. Продовжуються роботи з облаштування ще восьми переправ біля зруйнованих мостів.

"Також дорожники планують упродовж місяця відновити переправи на трасі у Житомирській області. Через російсько-українську війну на трасі М-21 було знищено міст через річку. Громадянам доводиться робити майже 30-кілометровий гак. Тимчасова переправа матиме дві смуги руху, щоб забезпечити рух транспорту в обидва боки", - заявив заступник керівника ОП. 

На Харківщині повернули газопостачання у Балаклії, селах Ємці та Шовкопляси. У Дергачах до світла під’єднали 2200 споживачів.

Паралельно комунальники приводять до ладу житловий фонд Харкова: закривають вікна, ремонтують покрівлі, мережі водопостачання та опалення, прибирають парки. В обласному центрі також відновлено газопостачання п'яти житлових будинків, що були пошкоджені під час обстрілів.

На Чернігівщині внаслідок бойових дій було пошкоджено понад 600 км доріг і 20 мостів. 

"Наразі дорожники вже відновили проїзд біля чотирьох зруйнованих споруд, організувавши тимчасові об'їзди. На трьох штучних спорудах цього тижня тривають роботи. Водночас розпочаті роботи з ямкового ремонту на транспортних коридорах, що ведуть до Києва", - зазначив Тимошенко.

Також, за його словами, спеціалісти продовжують працювати і у Сумській області. Там вони обстежують постраждалі від бомбардувань житлові будинки. 

"У всіх територіальних громадах області проводиться тимчасове під'єднання до електричних мереж, щоб якнайшвидше відновити електропостачання населенню", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Тимошенко повідомив, що у близько 30% деокупованих населених пунктів було відновлено роботу органів місцевого самоврядування.