Опалювальний сезон на Миколаївщині може не настати через мільйонні борги / фото УНІАН

Опалювальний сезон на Миколаївщині під загрозою зриву через борги за поставлений газ.

Читайте такожВже нижче 60 мільярдів гривень: українці скорочують борги за комуналку

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Відео дня

Зазначається, що зараз борг "Миколаївоблтеплоенерго" за спожитий газ становить 177,3 мільйона гривень, а разом зі штрафними санкціями - 201 мільйон гривень. Кошти теплопостачальника арештовані державним виконавцем на підставі наказу Господарського суду Миколаївської області від 8 жовтня 2019 року.

"Саме борги "Миколаївоблтеплоенерго" (за даним рішенням суду - в розмірі 65,2 мільйона гривень, а загалом - в розмірі 201 мільйону гривень), ставлять під загрозу теплопостачання Миколаївської області наступного опалювального сезону", - заявили в "Нафтогазі".

За інформацією компанії, рішення суду про стягнення 65,2 мільйона гривень боргу з "Миколаївоблтеплоенерго" прийнято рік тому. Але суд чотири рази продовжував для підприємства термін сплати боргу.

"Нафтогаз" закликає "Миколаївоблтеплоенерго" виконати рішення суду відповідно до вимог українського законодавства і не робити жителів області заручниками проблемної ситуації ", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що до 2016 року підприємство зразково і повністю розраховувалося за газ. Однак у 2016 році накопичився 1 мільйон гривень боргу, у 2017 - 6 мільйонів гривень, у 2018 - 87,3 мільйона гривень, у 2019 році - 83,4 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. Компанія "Миколаївоблтеплоенерго" забезпечує теплом будинки жителів Миколаєва, а також бюджетні організації.