Компанія "Метінвест" допомагає генерувати 8% ВВП України

Промисловість залишається основою української економіки, незважаючи на зниження її питомої ваги на тлі зростання сфери послуг, написав на своїй сторінці в Facebook економіст Павло Вернівський.

"Дуже часто вступаю в дискусії з людьми, які мені доводять, що промисловість - це минуле. Причому, часто люди не розуміють, що зниження питомої ваги промисловості не означає зниження абсолютних показників. Так, частка промисловості впала тільки тому, що сектор послуг зростає швидше!",- повідомив він.

Як приклад того, яку значиму роль у розвитку національної економіки відіграють великі промислові підприємства, Вернівський навів компанію "Метінвест", яка допомагає генерувати 8% ВВП України.

Відео дня

«10 млрд доларів інвестовано в економіку країни і ще 2,5 млрд грн в інфраструктуру міст. 165 млрд грн сплачених податків. 80 тисяч робочих місць. Якщо допустити, що середня зарплата становить 20 тис. грн, то співробітники компанії щорічно витрачають в економіку держави майже 20 млрд грн. Вже мовчу про те, яка кількість постачальників товарів і послуг обслуговує компанію», - зазначив економіст.

За словами Вернівського, зростаюча сфера послуг, яку нерідко протиставляють промисловості, охоплює не тільки компанії, які працюють в туристичній, ресторанній сферах і IT. Це також підприємства в сферах оптово-роздрібної торгівлі, логістичної, фінансової, медичної, сфері освіти і навіть секторі держпослуг. І нерідко вони є підрядниками таких великих промислових груп, як «Метінвест».

Довідка УНІАН. "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.