В Україні застосовуються екстрені відключення світла / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні застосовуються екстрені відключення електричної енергії через масовану ракетну атаку Російської Федерації. 

"Ранок. Через атаку ворога застосовуються екстрені відключення світла. Це превентивний крок, як ви всі пам’ятаєте", - повідомив повідомив генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко у соціальній мережі Facebook. 

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram, через ракетну атаку енергетики застосували технологічні екстрені відключення енергопостачання в столиці. 

Відео дня

"Наразі без світла приблизно 15% споживачів", - повідомив Кличко. 

Також Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в області застосовуються екстрені відключення світла. 

"Це вимушений превентивний крок, що дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури", - сказано у повідомленні. 

Ракетна атаку на Україну 9 березня - що відомо

У ніч на 9 березня по всій Україні оголосили повітряну тривогу. У деяких областях чули вибухи, в Одеській області та Харкові росіяни поцілили в об'єкти енергетики, через що застосували превентивні відключення світла.

За словами радниці голови Харківської облради Наталії Попової, окупанти поцілили в житловий будинок, в результаті чого двоє людей отримали поранення.

Також прогримів сильний вибух у Києві. Його чули жителі лівого берега столиці. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи прогриміли в Голосіївському районі столиці. На місце інциденту виїхали всі необхідні служби. Також вибухи чули жителі Свяштошинського та Шевченківського районів столиці.

Вас також можуть зацікавити новини: