Ілюстрація REUTERS

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку ухвалила нову стратегію для України, яка визначає пріоритети діяльності фінустанови в країні на наступні п'ять років.

Читайте такожВ Україні в першому півріччі реалізували донорські проекти на $5 мільярдів

Як повідомили в прес-службі ЄБРР, банк приділятиме особливу увагу проектам, в яких інвестиції будуть поєднуватися з просуванням реформ у таких сферах, як приватизація, енергетична безпека і ефективність, фінансовий сектор, торгівля і інфраструктура.

Відео дня

Зазначається, що операційні та стратегічні пріоритети ЄБРР в Україні можна об'єднати в такі основні групи: сприяння приватизації і комерціалізації в державному секторі; сприяння верховенству права і справедливої конкуренції у приватному секторі; зміцнення енергетичної безпеки; підвищення стійкості фінансової системи; поліпшення інтеграції шляхом сприяння торгівлі та інвестиціям.

Також повідомляється, що нова стратегія замінює собою пакети кризового реагування, які реалізовувалися в Україні з 2014 року, з урахуванням волатильності її політичної та макроекономічної середовища.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже 12,1 мільярда євро євро в рамках близько 400 проектів.