Президент підписав закон про незалежних наглядових радах в держбанках / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий на початку липня закон про вдосконалення корпоративного управління, що передбачає формування незалежних наглядових рад у державних банках "Ощадбанк" і "Укрексімбанк".

Читайте такожУкраїна за роки незалежності спрямувала на капіталізацію держбанків 250 мільярдів

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, після підписання закону Кабінет міністрів створить конкурсну комісію для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядових рад держбанків.

Відео дня

Також повідомляється, що в розробці закону брали участь представники міжнародних фінансових організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції і розвитку, Світовий банк, Міжнародну фінансову корпорацію.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада на початку липня ухвалила закон про вдосконалення корпоративного управління в держбанках, що передбачає формування наглядової ради держбанку з дев'яти членів, серед яких шість незалежних і по одному представнику президента, Кабінету міністрів та парламенту.

Держава через Міністерство фінансів володіє чотирма з найбільших за обсягом активів банками – "ПриватБанк", "Укрексімбанк", "Ощадбанк" і "Укргазбанк".

У націоналізованих "Укргазбанку" і "Приватбанку" сформовані незалежні наглядові ради, тоді як формування таких рад у державних "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" вимагали змін у законодавстві.