Ілюстрація / REUTERS

Агентство Bloomberg опублікувало щорічний рейтинг найнещасніших економік світу - Misery Index, що показує стан справ станом на 2019 рік.

Читайте такожThe Economist назвав ТОП-10 ризиків для світової економіки цього року

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Індекс Misery Index розраховується шляхом підсумовування прогнозованої інфляції та безробіття в конкретній країні. Вихідні дані фахівці Bloomberg брали з відкритих реєстрів Міжнародного валютного фонду, урядових структур та власних досліджень", - йдеться в повідомленні.

фото bloomberg

Лідером знову виявилася Венесуела - вже п'ятий рік поспіль. "Індекс нещастя" для Венесуели виражається семизначним числом. У Венесуелі кілька років триває найтяжча економічна криза, яка почалася після різкого падіння цін на нафту наприкінці 2014 року. Офіційну статистику щодо інфляції влада Венесуели припинила публікувати ще у 2016 році, тому для складання рейтингу Bloomberg використовував експертні оцінки. На другому місці перебуває Аргентина, а замикає трійку - ПАР.

Що стосується України, протягом року наша країна опустилася в цьому антирейтингу на одну позицію, посівши шосте місце після Туреччини та Греції. На жаль, прогноз на цей рік особливо невтішний. Очікується, що ми залишимося на шостій позиції, попри зниження індексу з 19,7 до 17,3.

фото bloomberg

Країнами з найщасливішими економіками, виходячи з прогнозованих на 2019 рік значень інфляції та безробіття, можна вважати Таїланд, Швейцарію та Сінгапур - вони перші з кінця рейтингу Misery Index.