Ілюстрація REUTERS

Хакери зламали одну з найбільших криптобирж в світі за обсягом торгів - Binance - і викрали біткойнів майже на 41 мільйон доларів.

Читайте такожВитрати на майнінг біткойна перевищили його реальну вартість

Про це повідомляє Прайм з посиланням на Binance.

Відео дня

"Ми виявили велике порушення безпеки... 7 травня 2019 року, о 17:15 за UTC (20:15 за Києвом). Хакерам вдалося отримати велику кількість API-ключів користувачів, коди двофакторної аутентифікації та, можливо, іншу інформацію. Хакери використовували різні методи, включаючи фішинг, віруси та інші атаки", - йдеться в повідомленні.

У підсумку зловмисникам вдалося з допомогою однієї операції вивести 7 тисяч біткойнів (близько 40,8 мільйона доларів за поточним курсом).

Уточнюється, що кошти були виведені через "гарячий" (активний) рахунок біткойнів (на якому було близько 2% від загальної кількості біткойнів криптобиржі). Всі інші гаманці компанії залишилися в цілості. Криптобиржа має намір покрити збитки за рахунок свого фонду SAFU, кошти користувачів при цьому не будуть порушені.

Разом з цим Binance призупинить на тиждень можливість введення і виведення коштів через технічні роботи.

"Ми маємо виконати ретельний аналіз систем безпеки... Ми розраховуємо, що він займе близько тижня", - зазначили в компанії. При цьому користувачі зможуть торгувати на криптобиржі.

Компанія зазначила, що хакери можуть контролювати певні облікові записи користувачів і використовувати їх для впливу на вартість криптовалют. "Ми будемо уважно стежити за ситуацією. Але ми вважаємо, що з відключенням можливості виведення коштів у хакерів не буде особливих стимулів впливати на ринки", - йдеться в повідомленні.