Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України надав дозвіл державному підприємству "Укрспирт" на гуртову торгівлю та експорт всіх видів спирту етилового ректифікованого з 1 липня 2019 року.

Читайте такожВ Україні з'явиться електронна акцизна марка

Відповідну постанову №521 від 19 червня оприлюднено на сайті урядового порталу.

Відео дня

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що уряд вніс зміни до постанови Кабінету міністрів від 28 липня 2010 року №672 "Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" у частині розширення повноважень держпідприємства "Укрспирт" для здійснення гуртової торгівлі та експорту всіх видів спирту етилового ректифікованого, що буде сприяти підвищенню ефективності функціонування підприємства.

Таким чином, Кабмін уповноважив "Укрспирт" здійснювати експорт і гуртову торгівлю спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного та плодового.

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Укрспирт» було створено на базі однойменного концерну у 2010 році. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію «Укрспирту», керуючись рекомендаціями Міжнародного валютного фонду. Кабмін подав ініціативу про виключення держкомпанії зі списку заборонених до приватизації компаній у травні 2016 року, але Верховна Рада поки не прийняла рішення з цього питання.