Ілюстрація / REUTERS

Міжнародні резерви України на 1 липня склали 20,64 мільярда доларів, що на 6,4% вище показника на початок червня, повідомляє Національний банк України.

Читайте такожДержборг України скоротився на $1,5 мільярда

Згідно з даними на сайті НБУ, збільшення резервів у червні обумовлено перш за все розміщенням урядом єврооблігацій, надходження від яких склали 1 мільярд євро, а також купівлею регулятором валюти на міжбанківському ринку.

Відео дня

Крім того, зазначає Нацбанк, на збільшення цього показника вплинули надходження від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, які за вказаний період становили 325,8 мільйона доларів і 148 мільйонів євро.

Також повідомляється, що НБУ в червні поповнив міжнародні резерви шляхом інтервенцій на міжбанківському валютному ринку на загальну суму 322,3 мільйона доларів. Зокрема, 183 мільйони доларів регулятор купив шляхом інтервенцій за кращим курсом і 139,3 мільйона доларів - за єдиним курсом.

При цьому інтервенцій з продажу валюти Нацбанк у червні не проводив.

У НБУ зазначили, що позитивна динаміка резервів у червні обумовлена також збільшенням вартості фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на суму 254,6 мільйона доларів.

"Станом на 1 липня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій уряду і НБУ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні резерви України на початок червня становили 19,4 мільярда доларів, що на 5,5% нижче показника місяцем раніше.

У 2018 році резерви зросли на 10,6% - до 20,820 мільярда доларів, оновивши п'ятирічний максимум.