Ілюстрація REUTERS

Державний «Ощадбанк» станом на 25 липня не отримував жодних документів щодо оскарження Російською Федерацією рішення міжнародного арбітражу в Парижі про компенсації банку 1,3 млрд дол. збитків в результаті анексії Криму.

Читайте такожУ "Ощадбанку" розповіли, як стягнути $1,3 мільярда з Росії: назвали три спосібі

Про це йдеться у коментарі «Ощадбанку» у відповідь на публікації в деяких ЗМІ інформації про оскарженні РФ рішення арбітражу.

Відео дня

У банку нагадали, що рішення арбітражу про відшкодування збитків в результаті окупації Криму було прийнято у листопаді 2018 року в Парижі.

«Відповідно, будь-які правові питання про можливість оскарження (скасування) рішення регулюються чинним процесуальним законодавством Франції», - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що в разі отримання будь-яких документів банк діятиме відповідно до вимог французького процесуального порядку та міжнародного законодавства.

Довідка УНІАН. У березні 2014 року в результаті невизнаного світом референдуму, що пройшов в Автономній Республіці Крим, Україна втратила півострів. Кремль включив його до складу Російської Федерації. З 7 серпня 2014 року Національний банк України зобов'язав банки країни призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролюються українською владою.

У листопаді 2018 року Міжнародний арбітраж в Парижі прийняв безпрецедентне рішення про стягнення з Російської Федерації на користь українського державного «Ощадбанку» компенсацію збитків у результаті анексії Криму. Арбітражне рішення є остаточним і обов'язковим для сторін. За інформацією банку, з моменту цього рішення щодня нараховується близько 97 тис. дол. штрафних санкцій.

У липні поточного року Київський апеляційний суд визнав і дозволив до виконання рішення Міжнародного арбітражного трибуналу в Парижі про стягнення з РФ компенсації за експропріацію інвестицій державного «Ощадбанку» в результаті анексії Криму.