Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України 21 серпня затвердив рішення наглядової ради бізнес-омбудсмена про обрання колишнього мера Варшави, члена польського парламенту Марчіна Свенчіцького новим бізнес-омбудсменом.

Читайте такожНефьодов обіцяє бізнесу рівні правила гри, без жодних преференцій

Відповідне рішення від 21 серпня закріплено в розпорядженні Кабміну №652-р, яке опубліковано на урядовому порталі.

Відео дня

Згідно з документом, Свенчіцький займе нову посаду з 12 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого прес-служба бізнес-омбудсмена повідомила про те, що Альгірдас Шемета не планує залишатися на посаді бізнес-омбудсмена після того, як у травні цього року закінчиться термін дії його контракту.

Шемета займав цю посаду з грудня 2014 року, до цього він обіймав посаду єврокомісара з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Раду бізнес-омбудсмена України було утворено в грудні 2014 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки Української антикорупційної ініціативи, укладеного між урядом України, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку, Американською торговою палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Федерацією роботодавців України, Торгово-промисловою палатою України та Українським союзом промисловців і підприємців.