Ілюстрація / REUTERS

Приватизація ПриватБанку в 2016-му році була одним з найскладніших рішень, які прийняла українська держава, тому його потрібно професійно відстоювати.

Читайте такожСуд затвердив мирову угоду між НБУ та поручителем з рефінансування «ПриватБанку»

Про це секретар РНБО, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив в ефірі соціально-політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає «Сьогодні».

Відео дня

"По-перше, не потрібно приймати заангажовані рішення. Кейс ПриватБанку – це не політичний кейс. Що ми як влада повинні забезпечити? Перш за все, щоб суди незалежно та обґрунтовано, без зовнішнього впливу розглянули всі наявні зараз справи і прийняли рішення. Щоб до них була довіра і щоб на ці суди ніхто не впливав ні поза владою, ні сама влада. Тому що це наша, як влади, відповідальність. І це наш тест", – підкреслив чиновник.

"По-друге, наша відповідальність, щоб всі злочини, свідками яких ми були за останній місяць, були розкриті, і ті, хто вчинили ці злочини, отримали покарання. Це також тест для нас як влади. Інакше навіщо нам потрібні правоохоронні органи, державні суди, якщо вони не виконують свою роботу? І це теж тест для нинішньої влади", – додав секретар РНБО.

Він зауважив, що націоналізацію і рефінансування ПриватБанку на 155 млрд грн багато хто позиціонує як піар для влади.

"Але коли мова йде про такі великі суми – це не піар. Це – одне з найскладніших рішень, які держава прийняла в свій час. Це рішення треба професійно відстоювати. І це також тест – робити все професійно, щоб була довіра від громадян України до дій влади. І я впевнений, що ми його пройдемо", – запевнив колишній міністр фінансів Олександр Данилюк.