НАЗК викликає Маркарову / фото УНИАН

Національне агентство з питань запобігання корупції запрошує міністра фінансів Оксану Маркарову для надання пояснень щодо можливого декларування недостовірних відомостей та, у разі наявності підстав, складення протоколу про адміністративне правопорушення.

Читайте такожМіністр фінансів представила держбюджет-2020 депутатам: деталі

Як йдеться в повідомленні на сайті НАЗК, у відомстві очікують на Маркарову з 10.00 до 12.00 3 жовтня.

Відео дня

Крім того, для надання пояснень за ознаками подання завідомо недостовірних відомостей у декларації викликають і народного депутата Верховної Ради 8-го скликання Юрія Солов’я - з 10.00 до 12.00 9 жовтня.

Зазначається, що агентство здійснює збір фактичних даних за ознаками можливого порушення частини четвертої статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування). Вчинення зазначеного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 1 тис. до 2,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У НАЗК додають, що неявка особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів, відповідно до вимог законодавства про адміністративні правопорушення.